A Rehabilitációs Központ 9 év alatt készült el. Ennyi idő kellett a 100%-ban támogatás alapú építkezéshez, eszközbeszerzéshez, az engedélyeztetéshez, a működés anyagi feltételeinek (egyelöre átmeneti) megteremtéséhez.
Csak néhány évünk van, amíg a hozzánk kerülő gyermekeknek segíthetünk fizikai, pszichés, érzelmi és lelki traumáik feldolgozásában. A nálunk töltött éveik alatt igyekszünk segíteni nekik a pozitív énkép kialakításában, hogy tudjanak hinni abban, hogy ők jók; nemcsak szerethetők, de megérdemlik a szeretetet és odafigyelést; hogy képesek szeretni; sikeresek lehetnek tanulmányaikban, és sikeresek az életben általában.
Az intézmény 2018. június 8-án kezdte meg működését a Szent Mihály Gyermekotthon területén. Az alapítók a Ráti Római Katolikus Egyházközség és a Kárpátaljai Megyei Szent Márton Karitász Jótékonysági Alapítvány.
Az 75 ezer fős ungvári járásban ez az egyetlen kifejezetten gyermekrehabilitációra szakosodott intézmény.
A központ elsődleges célja, hogy a Szent Mihály Gyermekotthonban élő árva és elhagyott gyermekek fizikai és pszichés rehabilitációját szolgálja.
Ugyanakkor a Rehabilitációs Központ szolgáltatásait tágabb közönség is igénybe veheti. Egész Kárpátaljáról érkeznek ide kezelésre gyerekek 0-tól 18 éves korig.
Az intézmény a következő rehabilitációs szolgáltatásokat nyújtja:
Pszichológia
Lovasterápia
Logopédia
Gyógytorna
Aquaterápia
Gyógymasszázs
Gyermekfogászat

A Rehabilitációs Központban minden gyermekkel egy szakemberekből álló csoport foglalkozik, amely a gyermek szükségleteinek megfelelő komplex rehabilitációs kezelést végez.

A rehabilitációs központ fő céljai és feladatai:

● A gyermekek fizikai és pszichés rehabilitációja;
● A gyermekrehabilitáció új módszereinek alkalmazása;
● Együttműködés különböző európai gyermekrehabilitációs központokkal;
● A gyermekek harmonikus fejlődésének és társadalmi beilleszkedésének segítése modern fejlesztési módszerekkel;
● Sokgyermekes, szegénységben élő, vagy csonka családok és nevelő családok gyermekeinek rehabilitációja;
● Az egészséges életmód propagálása;
● Orvosi konferenciák, szemináriumok, szimpóziumok szervezése;
● A munkatársak szakmai továbbképzésének megszervezése.

A rehabilitációs intézet megfelelő anyagi-műszaki bázissal rendelkezik ahhoz, hogy európai szintű rehabilitációt végezzen. Az orvosi szobák két emeleten vannak elhelyezve. Az épület akadálymentesített.